Kusursuz Bir Tarz İçin Öneriler

Moda başka, tarz başka şeylerdir. Tarz ölümsüzdür ve siz modayı tarzınıza uydurarak kullanırsınız. Beylik Mevzular‘ın yazısını okuyunca kafanız biraz daha netleşecek.

Bak şimdi baştan uyarıyorum buradaki hataların birçoğunu, belki de hepsini, ben de yaptım ve / veya hala bilinçli olarak yapmaya devam ediyorum. Tabi eskisine nazaran biraz daha az yapıyorum ama yine de kusursuz değil. O yüzden parmak salladığım cümlelerde hiç alınma zira mütemadiyen yapılan stil hatalarını ben de yapıyorum. Halbuki o kadar basit önlemlerle iş çözülebilir ki aklın hayalin şaşar. Birimizden birinin bunları söylemesi gerekiyordu canısı.

Üye olmadan önce
Siberalem’i keşfe çık

Bu da Oscar’ı aldı bi’ havalar hemen hata yapıyoruz diye. Haspam!
Bu da Oscar’ı aldı bi’ havalar hemen hata yapıyoruz diye. Haspam!

Büyük Kıyafetler Giymek

Büyük ihtimalle bu bizde ufaklıktan kalma bir sorun. Bir beden büyük al seneye de giyersincilikle başlamış olabilir her şey. AMA BİRADER ARTIK BÜYÜMEYECEKSİN! Şimdi dolayısıyla alış verişe çıktığın zaman her zaman seçtiğin bedenin bir de bir boy küçüğünü dene. Tamam çocuk reyonundan çıkmış gibi duruyorsa tabii ki elleşme ama gömlektir, cekettir bunların bir beden küçüğünü denemende fayda var. Bakarsın daha iyi durur üzerinde. Üstüne büyük gelen bir kıyafet giyerek gezmek kadar kötü gözüken bir şey yok. İnan bana, birinci elden test ettiğim yıllarım oldu. Yok benim bedenim tamam ama yine de biraz büyük duruyor sanki, o zaman da bir terziye gitmeni öneriyoruz. İndirimin indiriminin indiriminden aldığın kıyafetleri götürüp kıyafetin üç katı parasını terziye vermek saçma gelebilir ama emin ol değil. Hem üstünde iyi görünecek, hem kıyafetin hakkını vereceksin, hem de ödediğin paralara değecek, hem de kendini iyi hissedeceksin. Daha ne olsun. Yap bunu.

Başarılı bir ilk adımdı. Tebrikler.
Başarılı bir ilk adımdı. Tebrikler.

Gömlekleri Yanlış Giymek

Ah kurban olduğum bak bunu gömlek mevzusunda anlattık ama burada da bahsetmeden geçemem. Adeta bir kanayan yaradır şu gömlekleri yanlış giymek. Kısaca hatırlatıyorum, takım elbise gömleği ve günlük gömlekler aynı şey değildir. Takım elbise gömleklerinin etekleri daha uzundur günlük gömleklere göre. Dolayısıyla bu gömlekleri pantolonunun içine sokmadan giyemezsin. Sünnet çocuğu entarisi gibi duruyor o zaman o gömlek. “Yeaa kankito bugün biraz rahat takılayım dedim gömleği sokmadım içime” diyeceksen eğer onu başka gömlekle yap. Bununla olmaz o iş. (Ayrıca kankito falan hiç yakışıyor mu senin gibi birine? – şaka la şaka bana ne istediğin de). Hele bir de o yakalar sağa sola kayıyor, dik durmuyor, ceketin içinde kayboluyor ya da kazağın yakalarına kelebek gibi düşüyor falan… Aman diyim. Yakalar dik duracak. (Yakalar baş kaldırmış, yakaaaalar baş kaldırmış) Bunun için yaka destekleri (artık ne deniyorduysa hala öğrenemedim Türkçe karşılığını -collar stays-)var, onlardan temin et. (Bir arkadaşımızdan dev yardım geldi. Collar staysin adı BALEN imiş. Teşekkürler ediyoruz buradan tekrar) Ya da ortamına ve moduna göre bir kravat ya da papyon takarak da o yakaları düzgün tutabilirsin.

Kısa zamandaki üstün başarını alkışlıyoruz.
Kısa zamandaki üstün başarını alkışlıyoruz.

Ütüsüz Kıyafetler Giymek

Tarihte kimse benim kadar ütüsüz kıyafet giymemiştir herhalde. Gerçekten yıllar boyu ütü kullanmadan yaşadığımı hatırlıyorum üniversite yıllarında. Fakat bu hatadan dönmüş olmanın verdiği haklı gururu yaşıyorum şimdilerde. Hani donunu atletini ütülemezsin anlarım da, ütüsüz gömlek nedir yahu? Hele kırışık ceket, ütüsüz pantolon falan! Yok canısı olmaz o iş. Ya kendin yap ütünü, ya bir ütücüye götür o yapsın. Hemen evimin yanında bir kuru temizlemeci & ütücü var, 3 TL ütü fiyatı. Parça başı 3 TL nedir ki? Ha totale vurduğunda belini bükecek bir meblağa geliyorsa o zaman en temizi evde yapmaktır o ayrı. Ayrıca ütü yapmak da o kadar zor değilmiş ben onu anladım şu hayatta. Konuya dönersek, kırışık kıyafetler kadar bir giyimi mahvedecek çok az şey var. Birincisi özensiz olduğunu söylüyor, ikincisi çevreni umursamadığını, pasaklı olduğunu falan söylüyor. Sırf kırışık kıyafetlerin bu gıybetlerinin önüne geçmek için bile onların ağzına ütüyle vurmak gerekir. Sen kıyafetsin ya benim arkamdan elaleme ne laf yetiştiriyorsun. Terbiyesiz!

 İyakşamlar beyler, her nerede ütülüyor ve ütületiyorsanız
İyi akşamlar beyler, her nerede ütülüyor ve ütületiyorsanız

Takım Gömleğinin Altına Bisiklet Yaka Fanila Giymek

Gerçekten kafan neredeydi bu seçimi yaparken çok merak ediyorum? Hele bir de o son düğmeyi iliklemeyip bu bisiklet yaka rezaletini bizimle paylaşma cesaretini ayrıca takdir etmek gerekiyor. Demek ki seçimlere girip belediye başkanı olacağım desen olursun bu cesaretle. Arkadaşım, güzel kardeşim, canım abim olur mu hiç öyle şey yahu? Sene olmuş 2016, var onlarca yüzlerce seçenek piyasada, sen hala inatla hata yapmaya devam ediyorsun. Eğer illa yarım kol fanila giyeceğim diyorsan gömleğinin altına V yakalar var. Onları tercih et. Derin V yakalar da var. Çok isterse bunların termal olanları da var. Tamam elbette hava soğukken ya da “çok terliyorum, terimi tutsun” dediğin zamanlarda giy yine. Ama bu seninle gömleğinin arasında bir sır olarak kalsın, bizimle paylaşma bu sırrı. Kötü duruyor. Yapma. Yapmazsın gerçi bundan sonra eminim.

Öf ne biçim oluyorsun farkettin mi?
Öf ne biçim oluyorsun farkettin mi?

Kemer – Ayakkabı Uyumunu Kaçırmak

En basit kıyafetini bile sadece bu uyuma dikkat ederek şık gösterebilir ya da en pahalı takım elbiseni bu kuralı yok sayarak yerle bir edebilirsin. Senin kararın tamamen. Basit, kemerinin ve ayakkabının dokusu ve rengi aynı olacak. Bu kadar basit. Daha önce kemer mevzusunda da bunun üzerinde uzun uzun durduk. Oraya da bir göz at. ama mesela al sana bir hile vereyim. Diyelim yeni bir ayakkabın var ve ona uygun kemeri alamadın. Ve fakat o gün de o ayakkabıyı giymek istiyorsun. Riske girip hata yapacağına bir pantolon askısı takıp, üzerine de bir yelek çek (zira askılarının gözükmemesi gerekiyor diye bir kural varmış eskilerde. Ki düşününce mantıklı) ve çık. Askı ve ayakkabı uyumu diye bir şey yok ortada çok net bir şekilde. Var ufak tefek detaylar elbette ama o günlük seni kurtaracak en temiz hamle bu olur. Denedim oradan biliyorum.

Oh yes
Oh yes

Bu hatalardan arınmaya başla önce sonra diğer hataların da üstünden geçeceğiz. Eğer senin de net kıl olduğun hatalar varsa ya da “ülen hata mı yapıyorum acaba şu şekilde şunu yaparak” diye kıllandığın durumlar bana iki kilo baklava yaptırıp yollatıyorsun ben de senin derdini çözüyorum.

Siberalem Ekibi olarak yorumlarınızı merak ettiğimizi unutmayın. Beylik Mevzular sizin için başka neler yazsın?

Beylik Mevzular

Önceki YazıSonraki Yazı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

uye_ol