İlişki Sorunlarını Çözme Listesi

Ah aşk, sen ne güzel şeysin. Gün batımı ya da gün doğumu gibisin, yağmurdan sonra çıkan gökkuşağı gibisin. Gerçekten öyle misin? Elbette hayır! Bazı aşklar yağmur sonrasında çıkan gökkuşağı gibi değil de, soğumuş lokma tatlısı gibidir. Hala yenilesidir ama damakta o eşsiz lezzeti bırakır mı?

Üye olmadan önce
Siberalem’i keşfe çık

Sorunlu ilişkiler, yönetilmesi en zor olanlarıdır. Muhtemelen kadın olarak biraz ilgi, erkek olarak biraz yaşam alanı istersiniz. Şimdi sizlere sorunlu bir ilişkide yapmanız / yapmamanız gerekenleri listeliyorum.

Tripler Kraliçesi!

Sorunlu bir ilişkiniz varsa ve sürekli trip moduna geçmişseniz, bu tavrı sergilemekten vazgeçmelisiniz. İlişkileri en çok yıpratan şey, açık konuşmamak ve karşınızdaki insanın hareketlerinizden sizi anlamasını beklemektir. Sorunlu ilişkinizde partneriniz kendi kabuğuna çekiliyorsa, onu kendi haline bırakın. Genellikle bu davranışı erkekler sergilerler. Özellikle iş yaşamında sorun yaşayan erkekler, kendilerini ilişkiden soyutlayabilir. Böyle bir durumda partnerinizi kendi haline bırakıp sakinleşmesini bekleyebilirsiniz.

Ne yapmamalısınız?
Her saniye trip atıp karşınızdakine dünyayı dar etmemelisiniz. Eğer başka bir sorununuz varsa, suratınızı beş karış asıp acısını partnerinizden çıkarmamalısınız!

 

Bu ilişkiyi gerçekten istiyor musunuz?
Sorunlu bir ilişki ile yaşamak, sonradan eklenmiş bir kamburla hayata devam etmek gibi zorludur. İlişkiniz muhakkak kurtarılmaya değer bir ilişkidir, zira her ilişki kurtarılmaya değerdir. Fakat kendinize sormanız gereken, bu ilişkiyi sürdürmek isteyip istemediğinizdir. İlişkileri sorunlu hale getiren sebeplerin başında her zaman, iletişim kuramamak gelmiştir. Muhtemelen aynı dili konuşsanız da farklı manalar çıkardığınız partnerinizle doğru iletişim kurmayı öğrenmek, karşılıklı çaba ve özveri isteyen bir şeydir. Şimdi kendinizi sorgulayın, bu ilişkide çaba ve özveri gösteren taraf yalnızca siz misiniz?

Ne yapmamalısınız?
Olması gerekenden fazla fedakarlık gösterip, karşılığında partnerinizin düzelmesi için baskı kurmamalısınız. İlişkilerde hep veren ya da hep alan taraf olmamalısınız.

Güvenmek ya da güvenmemek, işte bütün mesele bu!
Çoğunlukla ilişkileri sarsan en büyük sorun ‘güven’ meselesidir. Güvensiz bir ilişkiye başladığınızda, mutlu olma oranınız azalır. Yine burada, doğru iletişim kurma devreye giriyor. Partnerinizle, ona neden güven duymadığınızı açıkça konuşmanız gerekir. Bu, en zor iletişim kurulan konulardan biridir çünkü herkes kendine güvenilsin ister ve biri karşımıza dikilip, “Sana güven duymuyorum” dediği zaman kendimizi aşağılanmış hissederiz. Burada önemli olan, partnerinizin vizyonunun geniş olmasıdır. Eğer sığ görüşlü, benmerkezci bir partnere sahipseniz, “Ben böyleyim, işine gelirse” temalı, ucuz cevaplar duymanız mümkündür.

Ne yapmamalısınız?
Güvenmek için partnerinizin her hareketini kontrol altına almaya çalışmamalısınız. Stalklayarak bir arpa boyu yol alamazsınız!

Partnerim gerçek bir odun ve ben artık bundan çok yoruldum
Komik gelebilir ama çoğu ilişkinin bitmesine neden olan şey, dümdüz, ilgisiz, sıkıcı partnerlerdir. Aslında burada yapacak çok bir şey yoktur. Bazen bir pipo nasıl ki sadece bir pipo ise, bazı partnerler de böyle ruhsuz, odun gibi çıkabiliyor. Bu partnerlerin ilişkinin başında atıp tuttuklarına bakmayın, sizi tavlayana kadar her şeyi uydurup, sonra bunu inkar edebilirler. Bu tip bir partnere denk geldiğinizde uzatmadan kaçın!

Ne yapmamalısınız?
Eğitmeye çalışmamalısınız, kendi doğasına salın gitsin.

Zodyaklı

Önceki YazıSonraki Yazı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

uye_ol